De wijk

Vida Hermosa ligt op twee locaties in Lentseveld. Drie blokken liggen in het westen van de wijk, aan de Extramadurastraat, vlak bij het station. De andere blokken liggen meer naar het oosten, aan de Aragón- en Alicantestraat.

lent logo_lent

Lentseveld

Lentseveld ligt direct ten noorden van het oude dorp. De wijk wordt doorsneden door bestaande wegen met vrijstaande bebouwing. Tussen deze wegen en de Mauritssingel ontstaat een gevarieerde buurt waar de dorpse sfeer voelbaar blijft. Ten noorden en oosten van Lentseveld liggen Laauwik en Visveld, wijken met een meer stedelijk karakter.

Alles bij de hand

Door de nabijheid van de oude dorpskern heeft u de belangrijkste voorzieningen binnen handbereik. Zo vindt u dichtbij onder andere twee (binnenkort drie) basisscholen, kinderopvang en een jongerencentrum. Het Citadelcollege, waar onderwijs van VMBO tot en met VWO+ wordt gegeven, ligt op een paar minuten fietsen. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u in het centrum van Lent terecht en aan de Vrouwe Udasingel, tussen Laauwik en Lentseveld, komt een grote supermarkt. Iets noordelijker langs de singel ligt het karakteristieke Thermion, met een medisch centrum, horeca, maatschappelijke voorzieningen en dienstverlenende bedrijven. U vindt er ook het Wooninformatiecentrum, voor alle mogelijke informatie over de Waalsprong. Sportgelegenheid is er in het sportpark Vossenpels.

Nijmegen

U kiest niet alleen voor de rust voor Vida Hermosa. Minstens zo belangrijk is de nabijheid van de Nijmeegse binnenstad. Met een kwartiertje fietsen zit u prinsheerlijk aan de Waalkade, slentert u tussen de kraampjes van de gezellige Lusemert (vlooienmarkt) of winkelt u in de Marikenstraat. fruitteelt. Generaties Lentenaren hebben hun brood in deze sectoren verdiend.

 

strandjes_waal

vierdaagse