Waalsprong Nijmegen maakt de stad compleet

Nijmegen bouwt boven de rivier Waalsprong, een nieuw stadsdeel voor 30.000 inwoners. Waalsprong wordt een mix met dorpse en stadse elementen, met veel groen en volop recreatiemogelijkheden. Direct ten noorden van de oude dorpskern van Lent, in de wijk Lentseveld, liggen de woningen van Vida Hermosa – Spaans voor ‘Het goede leven’. Bijzondere woningen, compleet en luxueus uitgerust en centraal gelegen – bij het centrum en het station van Lent én op een steenworp van het hart van Nijmegen.

waalsprong logo_waalsprong

Overal dichtbij

Lent ligt recht tegenover de binnenstad van Nijmegen. Via de oude Waalbrug, de fietsbrug ‘Snelbinder’ of de nieuwe Waalbrug ‘Oversteek’ (vanaf november 2013) is de stad uitstekend bereikbaar. U zit echter ook zo op de A325 naar Arnhem of de A15 naar het westen. Lent heeft bovendien een eigen station. Met de ontwikkeling van de Waalsprong is Lent onderdeel geworden van de gemeente Nijmegen.

Nijmegen

Keizerstad Nijmegen, met ongeveer 165.000 inwoners, heeft een rijk cultureel leven. Theater, podia, musea, bijzondere winkels, rustige stadsparken of gezellige cafés, je vindt het in Nijmegen! In de Waalsprong groeit de stad verder. Sommige stukken krijgen een uitgesproken stadse uitstraling, maar op andere plekken blijft het oude agrarische en dorpse karakter aanwezig. De bewoners van de Waalsprong en hun stadsgenoten van over de Waal krijgen in de ‘Landschapszone’ en op ‘Veur Lent’ de beschikking over uitgebreide recreatievoorzieningen. Veur Lent is een nieuw eiland, dat ontstaat, doordat Rijkswaterstaat een tweede watergang langs de Waal graaft voor het verbeteren van de waterafvoer. De plannen die de gemeente heeft ontwikkeld voor dit bijzondere gebied werden in 2011 in New York bekroond met de Waterfront Center Award. Op www.waalsprong.nl vindt u meer informatie over de Waalsprong en omgeving.

Rond de stad

Ook de directe omgeving biedt volop recreatiemogelijkheden. Rond de Waalsprong is het heerlijk fietsen tussen de boomgaarden, op de dijken, in de Ooijpolder of door de beboste heuvels van Berg en Dal. Langs de Waal vindt u bovendien mooie zandstranden. U kunt er heerlijk zonnen met uitzicht op Nijmegen.

Rijke geschiedenis

In het gebied ten noorden van Nijmegen is het goed wonen. Het gebied is dan ook al sinds prehistorische tijden bewoond. Vondsten uit de Romeinse tijd en ver daarvoor getuigen ervan. Het is ook een vruchtbaar gebied, zeer geschikt voor tuinbouw en fruitteelt. Generaties Lentenaren hebben hun brood in deze sectoren verdiend.

 

drukte_van_de_binnenstad

ruimte_rivierenland