De woningen

De woningen

Dankzij de levendige bakstenen gevels met hun sprekende kleuren en de verschillende kapvormen hebben de woningen van Vida Hermosa elk een eigen karakter. De woningen aan de Extramadurastraat (West) verschillen uiterlijk van die aan de Alicante- en Aragónstraat (Oost), maar hebben wel grotendeels dezelfde indeling. Verschillen zitten voornamelijk in de kapvorm en daarmee in de indeling van de tweede verdieping. Een deel van de woningen heeft een gespiegelde plattegrond. Deze plattegronden zijn niet op de website afgebeeld.

vida_hermosa_west

Grootte

Op twee na hebben de woningen een gebruiksoppervlak van 124-129 m2. Twee hoekwoningen (Alicantestraat 22 en 24) in Blok VI en VII zijn met 138 m2 wat groter. De perceelgrootte van de tussenwoningen is ongeveer 125 m2, die van de hoekwoningen varieert van 131 tot 216 m2.

Begane grond

De woningen hebben een stedelijke voortuin, voorzien van een haag. In de hal vindt u de meterkast, de toiletruimte met zwevend toilet en inbouwreservoir en de trap naar de eerste verdieping. De woonkamer heeft openslaande tuindeuren, een kast onder de trap en een open keuken. De L-vormige keuken met een raam aan de straatzijde is voorzien van een composiet natuurstenen aanrecht en compleet ingericht met inbouw­apparatuur. De achtertuin is voorzien van terras en een pad naar de houten berging. De tuinen zijn van de achterpaden afgescheiden met hekken met hedera (klimop).

vida_hermosa_oost

Eerste verdieping

Via een dichte trap komt u op de eerste verdieping met drie slaapkamers (ca. 6, 10 en 14 m2) en een ruime badkamer met tweede toilet, ligbad en separate douche.

Tweede verdieping

De tweede verdieping bereikt u via een open trap. Er zijn vier verschillende kapvormen. Het merendeel van de woningen heeft een zadeldak met een dakraam aan de tuinzijde. Vier woningen in Blok I en III hebben een topgevel en twee woningen in Blok VI en VII een topgevel met dwarse kap. De zolderverdieping van de 14 woningen met dakkapel is ingedeeld met een vierde slaapkamer.

Telecom

De woonkamer en de grootste slaapkamer zijn bedraad voor televisie en telefoon.

Duurzaamheid

De woningen worden aangesloten op het stadsverwarmingnet, dat de levering van verwarming en warm water verzorgt. De woningen hebben dan ook geen eigen gasaansluiting. Koken gebeurt daarom elektrisch, door middel van een keramische kookplaat. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd.